Zapečená kuřecí prsa s broskvemi

Jistě každý z nás zná nesmrtelný, ale stále populární pokrm podávaný v dobách minulých téměř ve všech restauracích. V našem receptu jsme tuhle ,,mňamku“ zkusili malinko vylepšit.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 120 ml červeného vína + 3 lžíce
  • 8 ks plátku sušené šunky nebo pancetty
  • 4 plátky kvalitního polotvrdého sýru vhodného na zapékání
  • 8 ks šalotky
  • 4 švestky
  • 2 ks zralých ale pevných broskví
  • 4 snítky tymiánu
  • olivový olej
  • 4 lžíce balzamikového octa (světlého)
  • 50 g másla
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

  1. Kuřecí prsa si očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Zakápneme lehce olejem, osolíme a opepříme. Poté potřeme povidly, které si rozmícháme se třemi lžícemi červeného vína. Každý kus masa si zabalíme do dvou plátků šunky nebo pancetty.Šalotky očistíme, broskve pokrájíme na čtvrtky a švestky na půlky. Vše si naskládáme do pekáčku. Přidáme tymián, zakápneme olejem a dáme zapékat na 20 minut na 180°C.
  2. Maso, ovoce i šalotky vyndáme s pekáčku a dáme si stranou. Na pánev si vyškrábneme výpek, přilijeme víno a balzamikový ocet a přivedeme k varu (dokud se tekutina nezredukuje). Poté přidáme na kostičky pokrájené máslo, omáčka nám tak krásně zhoustne.
  3. Na maso poklademe plátek sýra a dáme na chvilku zapéct do trouby na funkci gril.
  4. Servírujeme maso s ovocem a šalotkou, které přelijeme omáčkou. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo batátové pyré.