Smetanová omáčka, kuřecí maso, noky a to vše doplněno kvalitním bílým vínem? Ano! Tenhle recept Vás dostane do kolen. Vyzkoušejte náš další rychlý a chuťově výborný recept.
Budeme potřebovat:
- Kuřecí prsní řízky 4ks
- Paprika žlutá 1ks
- Cibule 1ks
- Kurkuma 1 ČL
- Sůl a pepř
- Zelené olivy bez pecek 100g
- Bílé suché víno 100ml
- Zakysaná smetana 150ml
- Cheddar100g
- Noky 500g
- Plátek másla
- Petrželka na dozdobení
Postup:
- Cibuli si oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na proužky.
- Kuřecí maso si očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Poté smícháme v misce se solí, pepřem a kurkumou.
- Na pánvi si na oleji zpěníme cibulku, přidáme ochucené maso a zprudka orestujeme. Poté přidáme nakrájenou papriku, promícháme a zalijeme vínem. Dusíme asi 5 minut.
- Přidáme olivy, zakasanou smetanu a za občasného míchání necháme probublávat zhruba dalších 5 minut.
- Dochutíme solí, pepřem a vmícháme nastrouhaný cheddar, který se nám krásně rozpustí a pokrm nám zahustí.
- Ve vroucí vodě si dle návodu uvaříme noky. Ty scedíme a osmahneme na másle.
- Servírujeme hotovou směs s noky a na závěr dozdobíme nasekanou petrželkou.