Smetanové kuře s bílým vínem a olivami

Smetanová omáčka, kuřecí maso, noky a to vše doplněno kvalitním bílým vínem? Ano! Tenhle recept Vás dostane do kolen. Vyzkoušejte náš další rychlý a chuťově výborný recept.

Budeme potřebovat:

  • Kuřecí prsní řízky 4ks
  • Paprika žlutá 1ks
  • Cibule 1ks
  • Kurkuma 1 ČL
  • Sůl a pepř
  • Zelené olivy bez pecek 100g
  • Bílé suché víno 100ml
  • Zakysaná smetana 150ml
  • Cheddar100g
  • Noky 500g
  • Plátek másla
  • Petrželka na dozdobení

Postup:

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na proužky.
  2. Kuřecí maso si očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Poté smícháme v misce se solí, pepřem a kurkumou.
  3. Na pánvi si na oleji zpěníme cibulku, přidáme ochucené maso a zprudka orestujeme. Poté přidáme nakrájenou papriku, promícháme a zalijeme vínem. Dusíme asi 5 minut.
  4. Přidáme olivy, zakasanou smetanu a za občasného míchání necháme probublávat zhruba dalších 5 minut.
  5. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme nastrouhaný cheddar, který se nám krásně rozpustí a pokrm nám zahustí.
  6. Ve vroucí vodě si dle návodu uvaříme noky. Ty scedíme a osmahneme na másle.
  7. Servírujeme hotovou směs s noky a na závěr dozdobíme nasekanou petrželkou.