Pokud patříte mezi milovníky jater, určitě byste měli znát tenhle jednoduchý a rychlý recept. Víno totiž játrům sluší.
Budeme potřebovat:
- Kuřecí játra 500 g
- Střední cibule 1ks
- Stroužek česneku 2 ks
- Červené suché víno 2 dcl
- Máslo 75 g
- Hrst čerstvého tymiánu
- Sůl pepř
- Pečivo k podávání
Postup:
1. Nejprve si játra zbavíme přebytečných blan. Očištěná játra si nakrájíme na kousky o velikosti zhruba 3 cm. Propláchneme a necháme okapat.
2. Mezitím si nakrájíme na půlkolečka cibuli a česnek nasekáme najemno.
3. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cibuli a poté i česnek. Když se nám česnek rozvoní, přidáme játra. Necháme zatáhnout. Přidáme nasekaný tymián a zalijeme vínem.
4. Dusíme zhruba 15 minut (dokud se víno téměř neodpaří). Tím nám vznikne hustá omáčka.
5. Nakonec osolíme a opepříme a podáváme s bagetkou nebo opečeným toustem, ideálně se sklenkou dobrého červeného vína.