Játra na červeném víně

Pokud patříte mezi milovníky jater, určitě byste měli znát tenhle jednoduchý a rychlý recept. Víno totiž játrům sluší.

Budeme potřebovat:

  • Kuřecí játra 500 g
  • Střední cibule 1ks
  • Stroužek česneku 2 ks
  • Červené suché víno 2 dcl
  • Máslo 75 g
  • Hrst čerstvého tymiánu
  • Sůl pepř
  • Pečivo k podávání

Postup:

1. Nejprve si játra zbavíme přebytečných blan. Očištěná játra si nakrájíme na kousky o velikosti zhruba 3 cm. Propláchneme a necháme okapat.

2. Mezitím si nakrájíme na půlkolečka cibuli a česnek nasekáme najemno.

3. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme cibuli a poté i česnek. Když se nám česnek rozvoní, přidáme játra. Necháme zatáhnout. Přidáme nasekaný tymián a zalijeme vínem.

4. Dusíme zhruba 15 minut (dokud se víno téměř neodpaří). Tím nám vznikne hustá omáčka.

5. Nakonec osolíme a opepříme a podáváme s bagetkou nebo opečeným toustem, ideálně se sklenkou dobrého červeného vína.