Tento recept musíte zajisté vyzkoušet. Je chutný, voňavý, zdravý pokrm ale hlavně jednoduchý na přípravu.
Budeme potřebovat:
(2 porce)
- Stroužek česneku 2ks
- Šalotka 200 g
- Mrkev 200 g
- Žampiony 200 g
- Tymián 4 větvičky
- Mouka 1 lžíce
- Sůl
- pepř
- Kuřecí vývar 300 ml
- Suché červené víno 300 ml
- Kuřecí dolní čtvrtky 500 g
- Bageta 150 g
- Olivový olej 4 lžíce
- Anglická slanina 50 g
Postup:
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme šalotku. Žampiony si očistíme a překrojíme na čtvrtky. Česnek na plátky. Očištěnou mrkev nakrájíme zhruba na 1 až 2 cm velké kousky. Špek nakrájíme na malé kostičky. Z větviček tymiánu otrháme lístky.
- Maso opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Osolíme, opepříme a vetřeme sůl i pepř pořádně do masa. V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme maso spolu se slaninou (zhruba 3 minuty). Maso vyndáme bokem a nasypeme do výpeku mrkev. Tu smažíme zhruba 2 minuty. Necháme bokem odstát.
- Do kastrůlkupřidáme 2 lžíce oleje a žampiony spolu se šalotkou. Smažíme opět 2 minuty. Poté přidáme česnek a tymián a po krátkém smažení zalijeme 100 ml červeného vína. Necháme lehce provařit.Přidáme mouku a vývar.
- Do pekáčku dáme maso a zalijeme směsí. Zakryté pečeme při 175°C (50-60minut). 15 minut před koncem pečení odkryjeme a přidáme mrkev.
- Podáváme s čerstvou bagetou