Kuře na víně

Tento recept musíte zajisté vyzkoušet. Je chutný, voňavý, zdravý pokrm ale hlavně jednoduchý na přípravu.

Budeme potřebovat:

(2 porce)

  • Stroužek česneku 2ks
  • Šalotka 200 g
  • Mrkev 200 g
  • Žampiony 200 g
  • Tymián 4 větvičky
  • Mouka 1 lžíce
  • Sůl
  • pepř
  • Kuřecí vývar 300 ml
  • Suché červené víno 300 ml
  • Kuřecí dolní čtvrtky 500 g
  • Bageta 150 g
  • Olivový olej 4 lžíce
  • Anglická slanina 50 g

Postup:

  1. Nejprve si oloupeme a nakrájíme šalotku. Žampiony si očistíme a překrojíme na čtvrtky. Česnek na plátky. Očištěnou mrkev nakrájíme zhruba na 1 až 2 cm velké kousky. Špek nakrájíme na malé kostičky. Z větviček tymiánu otrháme lístky.
  2. Maso opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Osolíme, opepříme a vetřeme sůl i pepř pořádně do masa. V hlubší pánvi si rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme maso spolu se slaninou (zhruba 3 minuty). Maso vyndáme bokem a nasypeme do výpeku mrkev. Tu smažíme zhruba 2 minuty. Necháme bokem odstát.
  3. Do kastrůlkupřidáme 2 lžíce oleje a žampiony spolu se šalotkou. Smažíme opět 2 minuty. Poté přidáme česnek a tymián a po krátkém smažení zalijeme 100 ml červeného vína. Necháme lehce provařit.Přidáme mouku a vývar.
  4. Do pekáčku dáme maso a zalijeme směsí. Zakryté pečeme při 175°C (50-60minut). 15 minut před koncem pečení odkryjeme a přidáme mrkev.
  5. Podáváme s čerstvou bagetou

0 0 votes
Hodnocení
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za váš názor, napište komentář.x