Snadný, rychlý, vynikající. Pokud nevíte, co vařit a tlačí Vás čas…tento recept je ideální volbou. Na omáčku použijte víno, kterým hodláte tento pokrm zapíjet.
Budeme potřebovat:
- Roštěnec 4 plátky
- 2 ČL mořské soli
- 1 PL pepř drcený
- Olivový olej na potření
- Zelené fazolky
- Plátek másla
- Šťáva z citrónu
- Bagetka
Na omáčku:
- 40 ml červeného vína
- 20 ml červeného vinného octa
- 1 ČJ mletého pepře
- 190 ml hovězího vývaru
Postup:
- Steaky si osušíme papírovými utěrkami. Maso potřeme olivovým olejem a pořádně posypeme solí a pepřem. Rozpálíme si pánev, na kterou vložíme steaky a opékáme zhruba 3 minuty z každé strany. Samozřejmě čas si určíte podle vašich představ (jak chcete mít steak propečený). Poté sundáme z pánve a necháme stranou pět minut odpočinout, aby měla šťáva uvnitř čas se rozptýlit.
- Mezitím si připravíme omáčku z červeného vína a to tak, že do pánve, ve které jsme opékali maso nalijeme víno i ocet, přidáme sůl a pepř a na vysokém stupni povaříme dvě minuty. Poté přilijeme vývar a povaříme zhruba dalších pět minut, dokud nám směs mírně nezhoustne.
- Na pánev si dáme rozpustit plátek másla na kterém osmahneme dozlatova fazolky, které nezapomeneme osolit, opepřit, a nakonec zakápneme mírně citronovou šťávou.
- Steak přelijeme omáčkou a servírujeme s fazolkami a bagetkou.