Hovězí roštěnec na červeném víně

S vínem jde všechno lépe a obzvláště v kuchyni. Dodává totiž pokrmům tu správnou jiskru a chuť.

Místo tradičních kombinací bílého vína a světlého masa si uděláme hovězí na víně červeném.

Budeme potřebovat:

(2 porce)

  • Hovězí roštěnec 2 plátky
  • Cibule 50 g
  • Máslo 10 g
  • Červené víno 50 ml
  • Olivový olej 1 lžíce
  • Hladká mouka 1 PL
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Maso si lehce naklepeme a nařízneme okraje, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Osolíme a opepříme.
  2. Rozpálíme na pánvi olej a maso osmahneme z obou stran. Dáme bokem na talíř.
  3. Olej slijeme z pánve a dáme na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.
  4. Cibuli poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a 2 polévkovými lžícemi vody. Za stálého míchání povaříme.
  5. Pokud je potřeba ještě solíme a opepříme.
  6. Roštěnky pokryjeme cibulí, přelijeme šťávou a můžeme podávat. Ideálně s bramborami nebo pečenou zeleninou.

Rychlý a jednoduchý, přesto výborný recept.

0 0 votes
Hodnocení
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za váš názor, napište komentář.x