S vínem jde všechno lépe a obzvláště v kuchyni. Dodává totiž pokrmům tu správnou jiskru a chuť.
Místo tradičních kombinací bílého vína a světlého masa si uděláme hovězí na víně červeném.
Budeme potřebovat:
(2 porce)
- Hovězí roštěnec 2 plátky
- Cibule 50 g
- Máslo 10 g
- Červené víno 50 ml
- Olivový olej 1 lžíce
- Hladká mouka 1 PL
- Pepř
- Sůl
Postup:
- Maso si lehce naklepeme a nařízneme okraje, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Osolíme a opepříme.
- Rozpálíme na pánvi olej a maso osmahneme z obou stran. Dáme bokem na talíř.
- Olej slijeme z pánve a dáme na ni máslo, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a necháme zpěnit.
- Cibuli poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a 2 polévkovými lžícemi vody. Za stálého míchání povaříme.
- Pokud je potřeba ještě solíme a opepříme.
- Roštěnky pokryjeme cibulí, přelijeme šťávou a můžeme podávat. Ideálně s bramborami nebo pečenou zeleninou.
Rychlý a jednoduchý, přesto výborný recept.