Sangria je ideální koktejl z červeného vína k popíjení v horkém letním dni. Sangria se skvěle hodí ke grilování na zahradě nebo na zahradní party. Obvykle se připravuje ve džbánech, což hostiteli usnadňuje život, místo aby koktejly připravoval jeden po druhém. Nejlepší na sangrii je, že ji můžete upravit tak, aby obsahovala jakékoli ovoce, které máte rádi, od jablek a pomerančů až po borůvky a jahody. Nejlepší je použít levné stolní víno. K přípravě tohoto receptu budete v podstatě potřebovat víno, brandy a ovoce. Nebojte se recept upravit a udělat si ji podle sebe.
Kde se vzala Sangria?
Sangria je tradiční vinný koktejl pocházející z Pyrenejského poloostrova (Španělsko a Portugalsko). Jedná se o opravdu jednoduchý recept, který můžete upravit podle toho, jaké ovoce máte zrovna po ruce. Hodí se k němu hrušky, grapefruity, jahody nebo tradiční citrony, pomeranče a jablka. Pokud máte čas, namočte ovoce na dvě hodiny do brandy. Tento recept je na plný džbán, ale můžete ho snížit na polovinu, když vám zbyde láhev červeného vína
VYBAVENÍ
- velký džbán
- dřevěná lžíce, vařečka
- nůž na krájení ovoce
- led k podávání
SUROVINY
- 2 pomeranče (s kůrou, 1 nakrájený na malé kousky, 1 nakrájený na klínky na ozdobu)
- 1 citron (s kůrou, nakrájený na malé kousky)
- 1 jablko (bez jádřince, nakrájené na malé kousky)
- 1 jakékoli jiné sezónní ovoce (borůvky, maliny, jahody)
- 2 lžíce cukru
- ½ šálku brandy
- ½ šálku pomerančové šťávy (pokud možno čerstvě vymačkané)
- 1 láhev suchého červeného vína
- 6 lístků máty (nepovinné) na ozdobu
INSTRUKCE
- ve velkém džbánu smíchejte ovoce a cukr
- dřevěnou lžící promíchejte ovoce
- přidejte brandy a znovu zamíchejte
- přidejte červené víno a pomerančovou šťávu
- podávejte s ledem
- ozdobte pomerančem